Un grup de evrei din Germania vrea să-l boicoteze pe Roger Waters

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup evreiesc din oraşul german Düsseldorf a cerut boicotarea unui concert în viitorul apropiat al fostului membru al trupei Pink Floyd, Roger Waters, pentru folosirea unui porc gonflabil cu Steaua lui David tipărită pe el în timpul show-ului său.

Directorul Comunităţii Evreieşti din Düsseldorf, Michael Szentei-Heise, a declarat într-un comunicat joi că Waters este un „incendiator intelectual” ce foloseşte pe scenă „imagini antisemite şi naţional-socialiste”, notează Times Record News, preluat de Agerpres. 

Waters, care nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, are programat show-ul său „The Wall” la Düsseldorf pe 6 septembrie.

Muzicianul englez a respins anterior criticile legate de spectacol, prezentat de aproximativ 200 de ori în ultimii trei ani, spunând că nu este destinat să fie antisemit.

Porcul gonflabil reprezintă de asemenea alte simboluri religioase, politice şi corporative.

Roger Waters, cofondator al trupei britanice de rock Pink Floyd, a prezentat The Wall Live Show împreună cu un grup de copii din România la Bucureşti, miercuri, 28 august.

Întrebat, în timpul unei şedinţe foto publicitare înainte de spectacol, ce părere are despre o posibilă intervenţie militară în Siria, Waters a declarat pentru Associated Press că „este o idee foarte proastă implicarea în conflictele armate”.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite