Un fost soldat francez care a deschis focul asupra poliţiei este căutat de sute de oameni, echipaje canine şi elicoptere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost recent eliberat din închisoare şi purta un dispozitiv
electronic de urmărire. FOTO Shutterstock
Suspectul a fost recent eliberat din închisoare şi purta un dispozitiv electronic de urmărire. FOTO Shutterstock

Un soldat, bine înarmat, care a deschis focul asupra poliţiştilor, este căutat de o armată de oameni, în sud-vestul Franţei. În jurul oraşului Le Lardin-Saint-Lazare, din regiunea Dordogne, peste 300 de poliţişti, echipaje canine, dar şi elicoptere îl caută pe suspectul de aproximativ 30 de ani, cunoscut pentru istoricul său de violenţă domestică. Autorităţile au cerut locuitorilor să rămână în locuinţe.

„Bărbatul s-a dus noaptea trecută la locuinţa fostei partenere. A avut loc o dispută şi au fost chemaţi jandarmii, iar suspectul a tras asupra lor, apoi a fugit într-o pădure din apropiere", a declarat prefectul din Dordogne, Frédéric Périssat, pentru televiziunea BFM, conform Digi24. 

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a scris pe Twitter că poliţia şi autorităţile locale se folosesc de „toate mijloacele" pentru a proteja populaţia, adăugând că peste 300 de oameni sunt implicaţi activ în căutare.

Publicaţia Franceinfo a scris că totul a început sâmbătă seară, când suspectul l-a atacat pe bărbatul cu care se afla fosta sa parteneră. Acesta a fost împuşcat şi apoi a fugit. Femeia şi copiii ei nu au fost răniţi şi se află sub protecţia poliţiei.

Când jandarmii au ajuns la locul atacului, suspectul a tras asupra lor şi maşinilor de poliţie. Nu au existat victime printre oamenii legii, doar maşini avariate.

Poliţia franceză a închis drumurile din apropierea oraşului şi a stabilit un perimetru de securitate. Suspectul ar fi tras şi asupra unui elicopter care survolează zona, iar ofiţerul de poliţie André Pétillot a declarat pentru BFM că bărbatul căutat are o armă de foc de calibru mare, „care poate ucide de la distanţe mari". Pétillot a mai spus televiziunii că suspectul „caută să fie ucis de poliţie" şi l-a îndemnat să se predea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite