Un copreşedinte al Alternativei pentru Germania, de extrema dreaptă, îşi critică dur partidul pentru linia „nesănătoasă” aleasă în privinţa pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jorg Meuthen FOTO EPA-EFE
Jorg Meuthen FOTO EPA-EFE

Copreşedintele Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) Jörg Meuthen a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt la nivel federal al formaţiunii sale în urma unui interviu zgomotos la postul public de televiziune ARD în care a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” în contextul pandemiei de COVID-19, relatează Politico Europe.

Jörg Meuthen este prezentat de către observatorii locali drept un reprezentant relativ moderat al AfD.

În acest interviu, el a denunţat o orientare ideologică „nesănătoasă” a AfD, care merge „foarte departe la dreapta”.

„Porţiuni largi din partid şi multe dintre cadrele sale au adoptat o traiectorie tot mai radicală” şi riscă astfel, avertizează el, să împingă formaţiunea pe calea unei „izolări totale şi tot mai mult către margine”.

„Aud în mod clar o mică muzică totalitară”, a denunţat el.

Jörg Meuthen avertizează că, astfel, partidul se limitează la un destin regional, numai în fosta Germanie de Est.

El a criticat, de asemenea, neîncrederea AfD în vaccinurile împotriva COVID-19, denunţând un discurs asemănător unei „secte”.

Jörg Meuthen a anunţat, în schimb, că nu intenţionează să se retragă din politică pentru a se întoarce la predarea economiei.

El a anunţat că rămâne în Parlamentul European (PE), într-un mandat pe care-l deţine din 2017 în calitate de eurodeputat independent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite