Un comisar de poliţie, al patrulea mort în protestele din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comisar turc de poliţie a murit miercuri, după ce a căzut de pe un pod în timp ce urmărea manifestanţii din Adana, o provincie din sudul Turciei, informează cotidianul turc „Hurriyet” în ediţia online.

Mustafa San a căzut de pe un pod în construcţie, de la o înălţime de cinci metri, în timpul protestelor din Adana şi a fost transportat de urgenţă la spital. Fiind în stare critică, San a fost apoi transferat la Spitalul Yüreğir Başkent, unde a fost declarat mort.

Este vorba despre primul mort din rândul poliţiei de la începutul mişcării de contestare a premierului Recep Tayyip Erdogan în Turcia. Trei protestatari au murit în ultima săptămână, iar alţi 4.000 au fost răniţi.

Miercuri, Asociaţia Medicilor din Turcia a dat o nouă veste tristă, care riscă să întărâte şi mai tare mulţimea ieşită în stradă: un al treilea protestatar a murit, din cauza unor lovituri la nivelul capului, scrie cotidianul turc „Hurriyet”.

Ethem Sarısülük, un activist turc care suferise mai multe lovituri la cap, în timpul protestelor din Ankara, a murit, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Medicilor din Turcia în cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri.

Sarısülük este a treia victimă a sângeroaselor proteste din Turcia, care au început în urmă cu o săptămână.

Luni seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit la spital, după ce a fost împuşcat în timpul unui protest organizat în sudul ţării. Prima victimă a protestelor sângeroase din Turcia a fost un tânăr manifestant, care a fost ucis, duminică seara, la Istanbul, după ce o maşină a intrat în mulţimea care protesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite