Un ciclon format în Marea Neagră a provocat inundaţii masive în Turcia. Fenomenul ar putea lovi şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciclon în Turcia FOTO Facebook / Meteoplus
Ciclon în Turcia FOTO Facebook / Meteoplus

Un ciclon format în Marea Neagră a făcut miercuri prăpăd în Turcia. Meteorologii avertizează că pericolul nu a trecut şi anunţă alte furtuni cu caracteristici tropicale în bazinul estic al Mării Negre.

Potrivit meteorologilor, vor fi rafale ce vor depăşi 150 km/h şi cantitãţi de peste 200 litri/mp. Sunt aşteptate fenomene meteo severe în nordul Turciei, sudul Ucrainei şi sudul Rusiei.

Regiunea Sinop din nordul Turciei a fost grav afectată de torenţii puternici. Imaginile postate pe Facebook arată, maşini răsturnate de ape, oamenii urcaţi pe case şi clădiri prăbuşite..

  

Meteorologii avertizează că un astfel de ciclon ar putea ameninţa şi România. Denisa Ţicu, specialist în meteorologie, a vorbit la Antena 3 despre temperaturile record din Europa, precizând că mai multe ţări se vor confrunta cu ele încă o bună perioadă de timp. Alertele meteo arată coduri roşii de caniculă şi risc de incendii. 

În sudul Europei nu se aşteaptă în următoarele zile precipitaţii, ele fiind generate în altă parte de un ciclon care începe să se dezvolte în Marea Neagră. Va fi afectată zona de sud a Rusiei partea de sud a Ucrainei şi nordul Turciei. Meteorologii avertizează că acolo vor fi cantităţi mari de apă, 200 de litri pe metru pătrat. Este posibil ca ciclonul să ne afecteze şi pe noi pentru că acesta va ajunge în zona de coastă a Mării Negre.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite