Un bărbat a fost arestat, după ce a aruncat cu ouă în regele Charles al III-lea VIDEO

0
0

Un bărbat a fost arestat, miercuri, după ce a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles al III-lea și reginei consoarte Camilla, în timp ce cuplul regal sosea pentru o ceremonie tradițională în orașul York, relatează Reuters.

Bărbatul arestat.
Bărbatul a fost reținut fiindcă a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles. Foto: Twitter

Autoritățile britanice l-au reținut pe bărbatul care se afla în mulțime. Cele patru ouă aruncate nu l-au lovit pe regele Charles, ci au „aterizat” pe asfalt. Cuplul regal nu a părut deranjat de incident şi şi-a continuat programul.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată cum autoritățile s-au grăbit să-l scoată pe bărbat din spatele gardurilor de protecție instalate. 

Conform editorului pe teme regale de la ITV News, bărbatul a strigat ceva în legătură cu sclavia. 

Persoanele din mulțime au strigat: „să-ți fie rușine” și „Dumnezeu să-l apere pe rege”. 

Mașina regală a reginei Elisabeta a II-a a fost, totodată, ținta unui atac cu ouă în anul 2022, când suverana a vizitat Nottingham, în centrul Angliei, iar un grup de protestatari antibritanici au aruncat cu ouă înspre Charles în timpul unei plimbări prin centrul oraşului Dublin în 1995. 

După moartea reginei Elisabeta a II-a, la 8 septembrie, coroana Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord i-a revenit în mod exclusiv şi de drept prinţului Charles Philip Arthur George, drept noul rege Charles al III-lea. 

Încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc pe 8 mai 2023. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite