Un avion rusesc Su-35 ar fi fost doborât de ucraineni deasupra Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă de luptă multirol Su-35 a Forțelor Aeriene Ruse, care desfășura operațiuni de luptă în regiunea Herson, a fost doborâtă de apărarea anti-aeriană ucraineană deasupra Mării Negre, potrivit unor informații neconfirmate de cele două armate.

„La sfârșitul zilei de 21 mai, un avion de luptă rusesc Su-35 a experimentat o „decolare negativă” în apele teritoriale ale Ucrainei din regiunea Herson! Se clarifică împrejurările doborârii avionului rusesc!”, au spus Forțele Aeriene ucrainene. Surse ucrainene raportează că pilotul rus al Su-35 a murit.

Su-35 este un avion de luptă multifuncțional de generația a patra, mândria aviației ruse. Costul estimat al avionului este între 98 de milioane și 104 milioane de dolari.

avion suhoi su-35 rusesc

În noaptea de 21 spre 22 mai, rușii au lansat 16 rachete de croazieră și două duzini de drone de atac peste Nipru . Majoritatea au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, au raportat Forțele Aeriene ale Kievului, care au confirmat, de asemenea, doborârea unui avion de luptă rusesc Su-35 acolo.

„În noaptea de 22 mai 2023, invadatorii ruși au atacat instalațiile militare și de infrastructură ale avanpostului estic al Ucrainei – orașul Dnipro. Atacul a fost efectuat cu 16 rachete de diferite tipuri și 20 de drone de atac Shahed-136/131”, au spus Forțele Armate ucrainene. Cel puțin un om a fost rănit în atacul asupra orașului Dnipro, iar șapte persoane au fost rănite într-un atac asupra districtului Synelnykivskyi din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul Serhy Lisak, pe Telegram.

Zeci de clădiri, inclusiv case particulare, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost avariate sau distruse, a precizat el.

Rușii au pierdut azi-noapte:

-patru rachete de croazieră lansate aerian Kh-101/Kh-555;

-cinci rachete de croazieră Kh-22;

-două rachete balistice Iskander-M;

-cinci rachete ghidate antiaeriene S-300;

-20 de drone de atac iranian Shahed-136/131.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite