Imagini cu ruinele din Bahmut arată amploarea bombardamentelor rusești. Zelenski a comparat orașul cu Hiroshima după bomba atomică FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini îngrozitoare arată amploarea distrugerilor provocate de forțele lui Vladimir Putin în Bahmut, președintele ucrainean Volodimir Zelenski comparând scenele de devastare din orașul ucrainean cu cele de la Hiroshima, nivelat de o bombă atomică.

Imagini din Bahmut dezvăluie cum orașul vechi de 400 de ani a fost ras de pe fața pământului în cursul celei mai lungi și mai sângeroase bătălii a războiului declanșat de Moscova în februarie anul trecut și soldat cu zeci de mii de morți și nenumărate cartiere distruse. Președintele american Joe Biden a remarcat la summitul G7 că forțele ruse au pierdut 100.000 de oameni în bătălia pentru acest oraș a cărui importanță strategică a fost privită cu îndoială de analiști, dar care ar fi permis Rusiei o victorie de moral așteptată de luni de zile, în condițiile liniile frontului au rămas statice.

Zelenski a descris Bahmut și Hiroshima - care a fost distrus în 1945 de prima bombă nucleară lansată într-un război - ca fiind „exact la fel, nu a mai rămas nimic viu, toate clădirile au fost distruse, o distrugere absolută și totală”.

Președintele ucrainean, a lămurit duminică în timp ce se afla la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, declarații anterioare ambigue prin care a părut să confirme controlul rus al orașului când a spus că Bahmut rămâne în inimile noastre. El a precizat că trupele ruse se află în oraș, dar că acestea nu ocupă orașul.

Moscova și forțele Wagner au revendicat sâmbătă cucerirea orașului Bahmut, la opt luni de când forțele mercenare ruse au declanșat asaltul asupra orașului din estul Ucrainei.

Pe de altă parte, Kievul a admis că situația este critică, dar că porțiunea „nesemnificativă” pe care o mai controlează în oraș este suficientă pentru a permite o pătrundere odată ce lucrurile se vor schimba, iar în prezent trupele ucrainene avansează într-o încercuire tactică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite