Un an de la lansarea invaziei ruse în Ucraina. Papa Francisc, apel la încetarea unui război „absurd și crud”

0
Publicat:

Papa Francisc a lansat miercuri un nou apel la pace în Ucraina și a condamnat războiul declanșat de Vladimir Putin în data de 24 februarie 2022.

Papa Francisc FOTO Arhivă
Papa Francisc FOTO Arhivă

„La 24 februarie se va împlini un an de la invazia din Ucraina, un an de război absurd şi crud. O comemorare tristă”, a declarat liderul Bisericii Catolice la finalul audienţei sale generale săptămânale de la Vatican.

„Lansez un apel la toţi cei care au autoritate asupra naţiunilor să se angajeze concret pentru încheierea conflictului, pentru obţinerea unui armistiţiu şi pentru începerea negocierilor de pace”, a continuat Suveranul Pontif.

„Bilanţul morţilor, răniţilor, refugiaţilor, pagubelor economice şi sociale vorbeşte de la sine”, a adăugat el.

„Va putea Dumnezeu să ierte atâtea crime şi atâta violenţă? Să rămânem aproape de poporul ucrainean martirizat care continuă să sufere şi să ne întrebăm dacă a fost făcut totul pentru a opri războiul”, a subliniat Papa Francisc.

În pofida unor propuneri de mediere, diplomaţia Sfântului Scaun nu a reuşit să obțină un răspuns din partea Moscovei. Papa Francisc a luat în considerare o vizită la Kiev şi Moscova, însă acest plan nu s-a concretizat până acum, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite