Ultimele imagini cu cel mai mare avion din lume înainte de a fi distrus. Ruşii l-au filmat când au ocupat aeroportul din Hostomel VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul se afla într-un hangar pe aeroportul Antonov                                               Foto: Captură Telegram
Avionul se afla într-un hangar pe aeroportul Antonov                                               Foto: Captură Telegram

Ultimele imagini cu cel mai mare avion din lume, Antonov 225 „Mriya”, care a fost distrus în luptele primelor zile ale războiului din Ucraina, au apărut abia acum în spaţiul public, fiind filmate de o cameră montată asupra unui soldat rus care tocmai ocupase aeroportul Antonov din localitatea Hostomel cu echipa sa.

Informaţiile privind starea avionului erau neclare şi nu se ştia cu exactitate dacă a fost distrus în urma atacului trupelor ruseşti. În imagini se poate observa cum arăta aparatul de zbor, care a ars în data de 4 martie, în urma luptelor care s-au purtat pe aeroport.

După aproximativ două luni de la atac, când ucrainienii au recăpătat controlul asupra zonei, avionul Antonov 225 „Mriya” a fost modelat 3D.

A ajuns o singură dată în România

Uriaşul Antonov 225 a fost o singură dată la Bucureşti, pe Aeroportul Otopeni, în data de 7 octombrie 2021.

Aeronava era dotată cu şase motoare, o lungime de 84 de metri şi o anvergură a aripilor de 88,4 metri. Era unicat în lume şi era folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depăşit. Avea capacitatea de a transporta mărfuri de până la 250 de tone. 

Primul zbor al său a avut loc la 21 decembrie 1988. Acesta nu zbura regulat, iar în decursul ultimilor ani a efectuat zeci de zboruri.

Antonov este o companie ucraineană specializată în construirea de aeronave foarte mari. A fost fondată pe 31 mai 1946, de către Oleg Antonov. Printre avioanele construite se numără şi celebrele Antonov An-225 şi Antonov An-124.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina, estimează Londra şi Washington: „Sunt carnea de tun a lui Putin”

Zelenski: Ocupanţii rămân fără muniţia de minciuni, nu sunt capabili să vină cu ceva nou

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite