Ucraina trece în defensivă? Ordinul dat de Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său către naţiune, că a ordonat o „întărire semnificativă” a fortificaţiilor defensive ale Ucrainei.

Soldați ucraineni pe front FOTO Profimedia
Soldați ucraineni pe front FOTO Profimedia

„Fonduri există şi deciziile au fost luate. Acum trebuie desfăşurate lucrări corespunzătoare pe teren. Totul a fost perfect detaliat. Există suficiente mine şi ciment”, a spus Zelenski despre ordinele pe care le-a dat autorităţilor competente.

Preşedintele ucrainean a subliniat că este nevoie de „mai multă rapiditate şi eficacitate” în consolidarea fortificaţiilor.

„Toţi cei responsabili de aceasta au sarcini clare”, a reiterat şeful statului ucrainean.

Potrivit mai multor experţi militari, contraofensiva ucraineană nu a reuşit să îşi atingă obiectivele propuse în mare parte din cauza puternicelor fortificaţiilor construite de Rusia în sudul ţării.

În timp ce Ucraina era ocupată cu pregătirea ofensivei şi aştepta mai multe arme şi muniţii de la aliaţii săi occidentali pentru a o putea lansa, Rusia s-a concentrat pe construirea unor ample fortificaţii, cuprinzând câmpuri minate dens, reţele de tranşee şi alte obstacole, care toate au făcut anevoioasă avansarea trupelor ucrainene pe teren, notează EFE, potrivit Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite