Stoltenberg, despre așa-zisele standarde duble Ucraina vs. Gaza: „Situația este diferită în multe feluri”

0
Publicat:

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt foarte diferite.

Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE
Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

Liderii arabi au acuzat ţările occidentale că nu aplică aceleaşi standarde războiului Israelului din Gaza, lansat ca răspuns la atacul sângeros efectuat pe 7 octombrie de mișcarea islamistă palestiniană Hamas 7 octombrie, aşa cum au aplicat războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Întrebat despre această chestiune, Stoltenberg a răspus: „Mesajul meu este că dreptul internaţional, dreptul umanitar, trebuie respectat în toate conflictele, iar vieţile civililor trebuie să fie întotdeauna protejate”.

Stoltenberg a adăugat că este „important să recunoaştem că situaţia din Gaza şi situaţia din Ucraina sunt diferite în multe feluri”.

„Invazia rusă din Ucraina a fost neprovocată. Este o invazie pe scară largă, a unei alte ţări”, a insistat șeful NATO.

„Prin urmare, Ucraina are dreptul la autoapărare împotriva unui atac neprovocat şi la menţinerea integrităţii sale teritoriale”, a subliniat Jens Stoltenberg, citat de Reuters și Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite