Ucraina: La doar cinci ani, un copil şahist din Vinnîţea vrea să strângă fonduri ca să cumpere un tanc pentru armată FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter via News.ro
Foto: Twitter via News.ro

Artem Kucher, un copil de cinci ani din Vinnîţea, caracterizat de Ukrinform ca fiind o minune a şahului, a decis să strângă fonduri jucând meciuri de şah pentru a cumpăra un tanc pentru armata Ucrainei.

“Joc şah de nouă luni şi mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Arrmate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”, a spus micuţul şahist, potrivit ukrinform.net.

Băiatul a precizat că nu se teme de niciun adversar, indiferent dacă acesta este copil sau adult, şi este sigur să îi va învinge pe toţi.

Artem Kucher este susţinut în iniţiativa sa de familie, dar şi de clubul de şah Romantyk. Copilul joacă împotriva oricărui adversar doreşte să îl înfrunte, în aer liber, în Vinnîţea, iar la finalul meciului adversarul pune bani într-o cutie pentru donaţii.

Fondurile strânse vor ajunge la armata ucraineană, a precizat federaţia regională de şah.

FOTO: Twitter via News.ro

un copil şahist din Vinnîţea vrea să cumpere un tanc pentru armată
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite