Ucraina interzice 15 posturi de televiziune ruse pe teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ucrainene au decis să interzică difuzarea în Ucraina a 15 posturi de televiziune ruse, printre care Rossia 24, Russia Today, RBK-TV şi Pervîi Kana, informează agenţia Ukrinform, citată de Mediafax.

Această măsură a fost luată de către un tribunal administrativ de la Kiev, în urma monitorizării posturilor de televiziune din Rusia.

„Monitorizăm atent din punct de vedere informaţional posturile ruse care emit în ţara noastră. Justiţia a hotărât interzicerea a 15 posturi de televiziune ruse pe teritoriul Ucrainei”, a anunţat directorul Consiliului Naţional al Audiovizualului din Ucraina, Iuri Artemenko.

Printre posturile interzise se regăsesc şi RTR Planeta, NTV Mir, TVCI, Rossia 1, Istoria, Petersburg 5, REN TV, Zvezda, TNT precum şi postul privat pro-Kremlin NTV.

O primă reacţie din partea Moscovei nu a întârziat să apară, Ministerul rus de Externe acuzând Kievul că încearcă să îngrădească libertatea de expimare.

Totodată, directorul general al postului Pervîi Kanal, Konstantin Ernst, a denunţat la rândul său aceste restricţii şi a îndemnat autorităţile ucrainene să renunţe la ele, deoarece „încalcă normele dreptului internaţional”.

O altă măsură luată marţi de autorităţile ucrainene se referă şi la oraşul Mariupol, care va avea începând de miercuri un regim special.

Astfel, din motive de securitate, intrarea în oraş va fi limitată în timpul nopţii, în intervalul 20.00 - 6.00. Între aceste ore, nerezidenţii din Mariupol nu vor avea posibilitatea să intre sau să iasă din oraş.

Potrivit Kievului, circulaţia automobilelor, transportul de echipamente grele sau apropierea de poziţiile ale forţelor de ordine vor fi limitate şi ele.


Citeşte şi:

Moscova: Intrarea Ucrainei în NATO ar fi o provocare fără precedent pentru securitatea Europei

Reprezentantul rus pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a afirmat, marţi, că Moscova nu doreşte să vadă Ucraina în Alianţa Nord-Atlantică (NATO), o asemenea acţiune fiind o provocare la adresa securităţii Europei, relatează AFP.

Europa, îngăduitoare cu Putin

Uniunea Europeană intenţionează să coopereze cu Rusia pentru a se ajunge la o soluţie politică a conflictului din estul Ucrainei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. În ceea ce priveşte noile sancţiuni împotriva Moscovei, acestea au fost adoptate, dar punerea lor în aplicare a fost amânată.

Separatiştii atacă aeroportul din Doneţk cu rachete, susţine Kievul

Separatiştii proruşi au atacat luni noapte aeroportul din Doneţk, bastion al mişcării separatiste din estul Ucrainei,a anunţat Statul Major al operaţiunii antiteroriste ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite