Ucraina: Autorităţile regionale proruse le cer civililor să părăsească „imediat“ Hersonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile proruse din regiunea Herson anexată de Rusia din sudul Ucrainei le-au cerut sâmbătă civililor să părăsească „imediat“ capitala regiunii, oraşul Herson, în faţa avansului forţelor Kievului, relatează AFP.

Evacuări ale civililor în Herson Foto Twitter
Evacuări ale civililor în Herson Foto Twitter

"Toţi locuitorii civili din Herson trebuie să părăsească imediat oraşul", a scris pe Telegram administraţia de ocupaţie prorusă din regiune, evocând o "situaţie tensionată pe front" şi "un pericol crescut de bombardamente masive".

Evacuările spre malul stâng al fluviului Nipru, care desparte regiunea în două, au început de miercuri.

Ucraina se pare că se pregăteşte să dea o nouă lovitură crucială efortului de război al preşedintelui Vladimir Putin cu o contraofensivă pentru recucerirea Hersonului, primul mare oraş ucrainean capturat de Rusia după invazia sa în februarie.

Kievul a încercat ca nimic să nu ajungă în presă despre operaţiunile sale din jurul acestui oraş din sudul ţării săptămâna aceasta, aşa cum a făcut înainte de o contraofensivă încheiată cu succes în nord-estul Ucrainei luna trecută. Publicaţia ucraineană Focus a relatat că experţi occidentali din domeniul securităţii au declarat că toate semnele indică o ofensivă majoră în zilele următoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite