Ucraina atacă rafinării de petrol și o bază aeriană din Crimeea

0
Publicat:

Bloggerii ruși interesați de chestiuni militare se plâng adesea că Ucraina pare a fi capabilă să lovească fără mari probleme obiective militare și de infrastructură importante din punct de vedere strategic din Peninsula Crimeea.

FOTO X
FOTO X

Noul val de plângeri survine în contextul în care Crimeea a fost vizată de un atac cu drone în weekendul trecut.

Ministerul rus al Apărării a susținut că sistemele sale antiaeriene au doborât duminică dimineața 38 de drone ucrainene, dar informația nu este fiabilă.

De fapt, potrivit bloggerilor ruși, nu toate dronele au fost anihilate. Ba dimpotrivă, patru drone ucrainene au vizat  terminalul Sea Oil din Feodosia, avariind conducta principală de pompare a combustibilului și provocând un incendiu.

Pe de altă parte, o dronă a explodat pe autostrada Tavrida, rezultând un crater cu un diametru de 5,5 metri și o adâncime de 4 metri.

În plus, o dronă neidentificată, cu o lungime de șapte metri, s-a prăbușit sâmbătă pe teritoriul terminalului petrolier din Sankt Petersburg, relatează The Kyiv Post.

Acest terminal a mai fost vizat de un atac cu drone. Potrivit unor surse din serviciile secrete ucrainene, la 18 ianuarie, o dronă a ajuns la terminalul din regiunea Leningrad după ce a trecut pe lângă o reședință din Valdai a lui Vladimir Putin.

Un alt atac a avut loc vineri, în jurul orei locale 16.00, la baza aeriană Gvardeiskoe, situată la 13 kilometri nord de Simferopol, peninsula Crimeea. Trei militari ruși au fost răniți în acest atac purtat cu două rachete.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite