Rușii susțin că au doborât 38 de drone într-un nou atac asupra peninsulei Crimeea: traficul pe podul Kerci, întrerupt temporar

0
Publicat:

Rușii susțin că au doborât duminică dimineața 38 de drone într-un nou atac asupra pozițiilor lor militare din peninsula Crimeea, unde explozii puternice au fost auzite în portul Feodosia.

Podul de peste strâmtoarea Kerci FOTO EPA-EFE
Podul de peste strâmtoarea Kerci FOTO EPA-EFE

Ministerul rus al Apărării anunţă frecvent respingerea de atacuri cu drone. Informaţia furnizată pentru mass-media duminică nu a putut fi verificată independent, relatează Agerpres, citând DPA și Reuters.

Totuși, traficul pe podul de peste strâmtoarea Kerci, situat la circa 110 kilometri est de Feodosia, a fost suspendat temporar în noaptea de sâmbătă spre duminică. De asemenea, autoritățile de ocupație din Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în martie 2014, au restricționat și traficul din apropiere de Feodosia.

Potrivit unor locuitori din Feodosia citați pe reţele sociale ruseşti şi ucrainene, explozii puternice au fost auzite sâmbătă seara târziu în zona portului din localitate şi la un depozit de petrol.

Instalațiile militare deținute de ruși în Crimeea au devenit o țintă importantă a ucrainenilor, care speră la eliberarea peninsulei. Atacurile ucrainene din Crimeea au dus în special la avarierea sau distrugerea unor aerodromuri, nave de război şi şantiere navale din peninsula de la Marea Neagră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite