Ucraina anunţă că Rusia a atacat din nou petrolierul Millennial Spirit, aflat sub pavilionul Republicii Moldova: O „bombă ecologică” în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Millennial Spirit după primul atac Captura YouTube
Millennial Spirit după primul atac Captura YouTube

Petrolierul Millennial Spirit, blocat de peste patru luni în Marea Neagră cu motorină la bord, a fost lovit de o rachetă rusească, a anunţat joi armata ucraineană, care a numit nava „bombă ecologică”, relatează agenţia de presă Interfax-Ukraine.

Acesta este al doilea atac care a vizat nava de la lansarea invaziei ruse în Ucraina.

Petrolierul a fost atacat prima dată cu un obuz tras de pe o navă de război la câteva zile după lansarea invaziei ruse. Republica Moldova a anunţat la acea vreme că nava avea un echipaj rus, iar două persoane au fost grav rănite.

Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a precizat că nava avea la bord peste 500 de tone de motorină în momentul primului atac în februarie, iar de atunci a plutit fără echipaj.

„Probabil că restul încărcăturii arde”, iar nava a fost atacată pentru a doua oară, a menţionat armata ucraineană într-un comunicat citat de Interfax-Ukraine.

Armata ucraineană a numit petrolierul drept o „bombă ecologică cu acţiune întârziată” şi a subliniat că plutea fără echipaj din cauza blocadei impuse de Rusia porturilor Ucrainei.

O rachetă rusească aer-sol de tip Kh-31 a lovit nava.

Ucraina susţine că invazia Rusiei a cauzat pagube uriaşe mediului, precum poluarea bazinelor hidrografice, şi intenţionează să solicite despăgubiri în instanţele internaţionale.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite