Ucraina anunţă că a distrus postul de comandă al brigăzii Flotei ruse în Marea Neagră: Cel puţin trei morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Artileria armatei ucrainene a distrus postul de comandă al brigăzii Flotei ruse în Marea Neagră, a anunţat miercuri Centrul pentru Comunicaţii Strategice al Ucrainei.

„Potrivit informaţiilor preliminare, în urma unui atac de artilerie, a fost distrus postul de comandă al Brigăzii 810 Marină Separată (unitatea 13140, Sevastopol) de la Flota Mării Negre”, se arată într-un comunicat.

Comunicatul anunţă victime în urma atacului. Trei ofiţeri ruşi ar fi fost ucişi, iar alţi 14 membri ai personalului de comandă ar fi fost răniţi.

Mai devreme, Statul Major al armatei ucrainene a prezentat un nou bilanţ al său asupra pierderilor produse forţelor ruse invadatoare. Kievul susţine că peste 28.300 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina de la începutul războiului, dintre care peste 400 doar în ultimele 24 de ore. 

În plus, Rusia a mai pierdut 1.251 de tancuri, 3.043 de vehicule blindate, 586 de sisteme de artilerie, 199 de sisteme de lansare de rachete multiple, 91 de sisteme de apărare aeriană, 202 de avioane de război, 167 de elicoptere, 441 de vehicule aeriene fără pilot, 13 nave militare, 2.136 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 102 rachete de croazieră şi 43 de echipamente speciale.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite