Ucraina acuză Belarus că încearcă să atace conturile private de e-mail ale militarilor ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Hackerii care lucrează pentru Ministerul Apărării din Belarus au trimis o serie de e-mailuri de tip phishing pentru a compromite conturile private de e-mail armatei ucrainene şi ale asociaţilor acestora, au afirmat, vineri, oficialii ucraineni, conform CNN.

După ce sparg un cont de e-mail, hackerii trimit e-mailuri virusate persoanelor de contact ale contului pentru a răspândi viruşii, a transmis CERT-UA (echipa de răspuns la urgenţe informatice a guvernului ucrainean), într-o postare pe Facebook.

Nu a fost imediat clar cât de reuşite au fost atacurile cibernetice, dar acestea ar putea oferi informaţii utile serviciilor secrete din Belarus. La rândul lor, cei din Belarus ar oferi informaţii forţelor ruse în timp ce se apropie de capitala Kiev.

Scopul expunerii campaniei de phishing a fost de a „preveni un impact mai mare”, a declarat Victor Zhora, un înalt oficial de securitate cibernetică la Serviciul de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţie a Informaţiilor din Ucraina, pentru sursa citată. Zhora a mai precizat că oficialii nu ştiu încă cât de reuşite au fost atacurile de hacking.

Belarus a avut un rol cheie în invazia rusă asupra Ucrainei. Forţele ruse au trecut graniţa cu Ucraina fiind sprijinite de autorităţile belaruse, potrivit oficialilor ucraineni. Preşedintele american, Joe Biden, a sancţionat nouă firme din domeniul apărării din Belarus pentru sprijinul acordat Rusiei în acest sens.

Presupusul grup de hacking din Belarus are o istorie lungă de operaţiuni de atacuri cibernetice care vizează membrii NATO, precum Polonia, Germania, Lituania şi Letonia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri