Ucraina a doborât nouă drone în regiunea Odesa. Rușii bombardează intens la Avdiivka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile ucrainene au anunţat luni dimineaţă respingerea unui atac major cu drone lansat de Rusia în noaptea de duminică spre luni asupra regiunii Odesa, situată pe coasta Mării Negre.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Apărarea antiaeriană din sudul Ucrainei a doborât nouă drone, a transmis şeful administraţiei militare a regiunii Odesa, Oleh Kiper.

În zona portuară, fragmente de drone căzute au afectat acoperişul unei clădiri, provocând un incendiu, care între timp a fost stins. Deocamdată nu există informaţii despre potenţiale victime.

În total, apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat şi a doborât 14 drone şi o rachetă pe parcursul nopţii de duminică spre luni.

Oraşul-port Odesa, care joacă un rol important în exportul de cereale, a fost în mod repetat ţinta atacurilor ruseşti.

Singurul drum spre Avdiivka, bombardat intens de ruși

Pe frontul de est, forţele ruse bombardează zi şi noapte singurul drum care leagă oraşul Avdiivka (est) de restul teritoriului controlat de armata ucraineană în zonă, a declarat luni şeful administraţiei militare ucrainene din Donețk, Vitali Barabaş, pentru Radio Liberty.

„Logistica reprezintă o mare problemă” aici, a recunoscut Barabaş, adăugând că peste 20 de kilometri din singurul drum care duce spre această localitate din regiunea Doneţk se află în mod constant „sub tirul ruşilor”. Aceasta, potrivit lui Barabaș, „complică foarte mult evacuarea şi livrarea ajutorului umanitar”.

„Întreaga logistică poate fi adusă pe un singur drum. Bineînţeles că inamicul încearcă să îl blocheze”, a spus oficialul ucrainean.

Forțele armate ale Rusiei lansează de săptămâni întregi atacuri masive asupra Avdiivka în încercarea de a încercui trupele ucrainene care apără oraşul. Potrivit purtătorilor de cuvânt ai armatei ucrainene, ruşii suferă pierderi masive în aceste atacuri, dar continuă să îşi consolideze prezenţa în zonă cu mai mulţi militari, chiar dintre cele mai bune brigăzi ale lor, relatează Agerpres, citând DPA și EFE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite