Ucraina a arestat șapte agenţi ruşi în regiunea Dnipro. Ce acuzații li se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat vineri că a arestat "şapte agenţi ruşi" în regiunea Dnipro, în estul ţării, suspectaţi de spionaj în favoarea Moscovei, informează AFP.

SBU: Cei arestaţi au transmis unor ruşi coordonatele unor infrastructuri critice Foto: Arhivă
SBU: Cei arestaţi au transmis unor ruşi coordonatele unor infrastructuri critice Foto: Arhivă

"SBU a desfăşurat o altă operaţiune specială importantă, pentru a expune şi a aresta agenţi inamici", a anunţat într-un comunicatul şeful SBU, Vasili Maliuk, conform Agerpres.

Potrivit SBU, "cei arestaţi au transmis unor ruşi coordonatele unor infrastructuri critice" ale ucrainenilor şi "au adunat informaţii despre (...) mişcările unor unităţi ale forţelor militare (ale Kievului) în regiune", înainte de a le comunica armatei ruse.

"Eventuala lor implicare în atacul asupra unui imobil de locuinţe la Dnipro pe 14 ianuarie", care s-a soldat cu cel puţin 45 de morţi, printre care şase copii, este "în curs de verificare", a mai informat SBU.

Acest bombardament atribuit de ucraineni Rusiei - care neagă orice implicare -, unul dintre cele mai sângeroase împotriva civililor de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape 11 luni, a provocat o puternică emoţie în rândul populaţiei ucrainene.

Potrivit SBU, cei "şapte agenţi ruşi" arestaţi şi-au început "activităţile de recunoaştere împotriva Ucrainei din octombrie 2022".

Pentru a comunica între ei, "ei utilizau mesagerii anonime şi transmiteau amplasamentul (ţintelor) sub formă de coordonate electronice cu material fotografic", a detaliat aceeaşi sursă.

În timpul diferitelor percheziţii realizate "în mai multe etape" în regiunea Dnipro, au fost descoperite "dispozitive explozive improvizate", "material informatic şi telefoane portabile", precum şi "literatură pro-Kremlin", a mai anunţat SBU.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite