Agenți ruși din sectorul ucrainean al apărării transmit Moscovei planuri de luptă, avertizează un oficial

0
0

Rusia are agenţi în sectorul de apărare al Ucrainei care transmit informaţii confidenţiale Moscovei şi îi permit Rusiei să anticipeze mişcările armatei ucrainene pe câmpul de luptă.

Invazia rusească în Ucraina continuă să facă victime Foto: Arhivă
Invazia rusească în Ucraina continuă să facă victime Foto: Arhivă

Declarația aparține reprezentantului preşedintelui Volodimir Zelenski în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean), relatează agenţiile de presă Reuters şi RBC.ua.

"Nu putem să subestimăm inamicul", a remarcat Fiodor Venislavski într-o conferinţă de presă."Direcţia lor principală de informaţii are, din păcate, mulţi agenţi, inclusiv în sectorul nostru de apărare. Cred că ei înţeleg, parţial, următorii paşi ai forţelor noastre armate pe care îi vom observa în viitorul apropiat", a spus el.

Ruşii încearcă să contracareze, de exemplu, prin mobilizare operaţiunile ofensive de succes ale armatei ucrainene, a apreciat oficialitatea ucraineană, adăugând că mobilizarea, decretată în ajun de Moscova, nu este o acţiune care să aibă efect imediat. Este vorba de săptămâni, chiar de luni, a remarcat acesta.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deconspirat şi reţinut recent mai mulţi membri ai unei reţele interregionale a FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia, ex-KGB) care a transmis invadatorilor informaţii despre obiective militare şi strategice din toată Ucraina, notează RBC.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite