Turcia va trimite 1.000 de poliţişti la graniţa cu Grecia. Migrant: Sunteţi doar podul nostru către Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia va trimite joi 1.000 de poliţişti ai forţelor speciale la graniţa sa cu Grecia în contextul în care sute de migranţi sunt respinşi brutal înapoi pe teritoriul său şi sunt răniţi de forţele de ordine din ţara vecină, relatează Reuters.

 Ministrul de interne turc Suleyman Soylu a spus că forţele de ordine au rănit 164 de migranţi care au încercat să treacă graniţa în Grecia.

„Au rănit 164 de oameni. Au încercat să împingă înapoi în Turcia 4.900 de oameni. Vom trimite la graniţă 1.000 de poliţişti din forţele speciale pentru a-i împiedica să mai facă asta”, a spus el în contextul unui război mediatic între cele două ţări după ce Turcia a decis să nu mai respecte înţelegerea din 2016 cu Uniunea Europeană în privinţa găzduirii migranţilor în schimbul unui ajutor de miliarde de euro.

Imediat după ce Turcia a anunţat deschiderea graniţelor, mii de migranţi şi refugiaţi au luat cu asalt graniţa dintre Turcia şi Grecia în speranţa că vor putea ajunge în Europa.  

Cele două ţări se acuză reciproc de criza creată la punctele de trecere. Acuzată că trage asupra migranţilor şi acţionează cu brutalitate, Grecia neagă şi acuză la rândul său că poliţia turcă îi ajută să treacă ilegal graniţa.

Ieri un migrant a fost auzit adresându-se unui ofiţer grec din spatele gardului din sârmă ghimpată: „Vrem să mergem în Europa, oriunde suntem primiţi. Nu vrem să rămânem în ţara voastră, sunteţi doar podul nostru de trecere către Europa. Nu ne putem întoarce, nu ne cereţi asta, nu ne cereţi să ne întoarcem”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite