Turcia a mobilizat trupe suplimentare la frontiera cu Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa a trimis trupe în Mali pentru a opri avansul militanţilor

Turcia a mobilizat trupe suplimentare în vederea consolidării frontierei cu Siria, o măsură preventivă luată faţă de o eventuală intervenţie împotriva vecinului său, informează joi presa turcă, citată de AFP.

Un convoi de 20 de vehicule, constituit mai ales din blindate, a fost mobilizat, miercuri seara, la frontiera siriană, în localitatea Yayladagi, situată în provincia Hatay, sudul Turciei, anunţă agenţia Dogan.

Agenţia oficială Anatolia adaugă că trupele mobilizate la începutul conflictului sirian, în 2011, în zone sensibile de la frontiera comună (900 de kilometri), mai ales la Gaziantep (sud), au fost consolidate.

Contactat de AFP, Statul Major turc al Forţelor Armate a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă.

De la începutul anului 2012, Turcia a consolidat unităţile sale de la frontiera cu Siria, dotându-le cu tancuri şi baterii de artilerie. În plus, rachete de tip Patriot au fost mobilizate de NATO în mai multe oraşe din sudul Peninsulei Anatolia.

Turcia, un membru NATO care a întrerupt relaţiile cu fostul aliat vecin, adăposteşte peste 500.000 de refugiaţi sirieni pe teritoriul său. Ankara pledează pentru o intervenţie multilaterală împotriva regimului sirian, în special după atacurile chimice de la 21 august, comise în apropiere de Damasc.

Marţi, înainte să plece de la Ankara spre Sankt Petersburg pentru a participa la summitul G20, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat că ţara sa va susţine orice coaliţie care va interveni militar împotriva regimului sirian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite