Tur de forță al președintelui Ucrainei. Zelenski, așteptat duminică seara în capitala Franței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este așteptat în capitala Franței în cursul zilei de duminică, după vizitele sale în Italia și Germania din acest weekend, au declarat surse diplomatice pentru AFP.

Zelenski se întâlnește din nou cu președintele Macron
Zelenski se întâlnește din nou cu președintele Macron

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski este așteptat la Paris duminică seara târziu.

Aceasta ar fi a doua vizită a liderului ucrainean în Franța de când Rusia a invadat țara sa anul trecut.

Anterior, Zelenski a mai făcut o escală la Paris în februarie, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz.

Președinția franceză nu a confirmat și nici nu a infirmat vizita.

Anterior vizitei în Franța, Zelenski a mers sâmbătă în vizită oficială în Italia, unde s-a întâlnit cu premierul italian Giorgia Meloni, care a promis sprijin militar și financiar total pentru Ucraina și a reiterat sprijinul pentru candidatura sa la UE, dar și cu papa Francisc.

Duminică dimineața, Zelenski a fost întâmpinat de președintele Germaniei, Steinmeier la castelul Bellevue, reşedinţa preşedintelui german.

Ulterior s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz, Germania dând asigurări că va sprijini Ucraina cât timp va fi necesar. Sprijinul Berlinului pentru Kiev, inclusiv în armamente, se ridică până acum la 17 miliarde de euro.

Tot duminică, Zelenski s-a deplasat la Aachen, în vestul Germaniei, unde a primit Premiul Carol cel Mare, care recompensează angajamentul în favoarea unificării europene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite