Zelenski susține că Ucraina nu va ataca niciodată Rusia, ci doar își va lua înapoi teritoriile anexate ilegal

0
Publicat:

Ucraina nu intenționează să lovească ținte din Rusia, a declarat președintele Volodymyr Zelenski în Germania, unde Kievul a obținut un nou pachet important de ajutor pentru apărare.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

"Nu atacăm teritoriul rusesc", a declarat Volodimir Zelenski după discuțiile de la Berlin cu cancelarul Olaf Scholz.

"Pregătim un contraatac pentru a recupera teritoriile cucerite în mod ilegitim", a adăugat Zelenski.

Olaf Scholz a promis că va sprijini Ucraina "atât timp cât va fi necesar", promițând arme în valoare de 2,7 miliarde de euro, scrie bbc.com.

Aceasta include tancuri germane avansate Leopard și mai multe sisteme antiaeriene pentru a apăra Ucraina de atacurile aproape zilnice și mortale ale rachetelor și dronelor rusești.

Președintele Zelensky a descris noua tranșă ca fiind "cea mai mare de la începutul agresiunii la scară largă" din partea Rusiei în februarie 2022.

Războiul a transformat atitudinea Germaniei față de Ucraina, trecând de la a fi un furnizor reticent de echipamente militare la practic dublarea contribuției sale peste noapte, spune Jenny Hill de la BBC din Berlin.

Rusia acuză Ucraina că a lovit în mod repetat ținte din interiorul Rusiei, inclusiv un atac cu drone asupra Kremlinului din Moscova la începutul acestei luni.

Ucraina neagă acuzațiile, subliniind în același timp că are dreptul legitim de a folosi forța și alte mijloace pentru a-și dezobișnui complet teritoriile aflate în prezent sub controlul Rusiei. Acestea includ patru regiuni din sud și est, precum și peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

În cursul zilei de duminică, președintele Zelenski se va deplasa în orașul Aachen, situat în vestul țării, pentru a primi prestigiosul Premiu ”Carol cel Mare”, o distincție acordată pentru eforturile depuse în vederea promovării unității europene.

Printre câștigătorii anteriori se numără Winston Churchill, Papa Francisc și Bill Clinton.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite