Trafic record de maşini pe podul Crimeei: civilii încearcă să fugă din zonă după o serie de explozii, autorităţile ruse minimalizează cauzele VIDEO

0
0
Cozi de maşini în Crimeea FOTO Twitter/UkraineWorld
Cozi de maşini în Crimeea FOTO Twitter/UkraineWorld

Un număr record de vehicule au traversat podul Crimeii pe 15 august, la doar câteva zile după ce un şir explozii au zguduit baza aeriană Saki de pe coasta de vest a Crimeii, a anunţat marţi agenţia rutieră rusă de stat, relatează CNN.

„În cursul zilei de 15 august, 38.297 de maşini au traversat podul în ambele direcţii", se arată în comunicat. 

După numai câteva ore, noi explozii s-au produs la baze militare ruseşti – situate în nordul şi centrul peninsulei anexate Crimeea.

Deşi agenţia rutieră de stat a Rusiei susţine că traficul record a fost înregistrat „în ambele direcţii", filmările postate pe reţelele de socializare şi geolocalizate de CNN au arătat cozi lungi şi ambuteiaje pe drumul ce duce spre Podul Crimeii, în direcţia Rusiei, după exploziile de săptămâna trecută.

Oficialii locali au minimalizat lungimea cozilor, spunând că acestea sunt rezultatul unor controale mai stricte pe pod din motive de securitate şi nicidecum din cauza faptului că ruşii s-ar grăbi să părăsească Crimeea.

"Cât despre faptul că ar fugi din Crimeea, aceasta este o minciună, nu există nicio îndoială", a declarat marţi şeful administraţiei Crimeii, controlată de Rusia, Serghei Aksionov, la televiziunea de stat rusă.

Cu toate acestea, luna trecută, Aksyonov a admis că turismul din Crimeea a fost afectat, spunând că e de aşteptat un declin de 40% în sezonul estival. Asociaţia de turism din Rusia a făcut o predicţie similară în iunie.  

Cozi lungi s-au format şi la gara din Simferopol, după un alt şir de explozii ce au avut loc la o bază aeriană din localitatea Gvardeiskoie, în centrul Crimeei.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite