Torino: de frică, ţiganii nu mai trimit copiii la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când au auzit că li se vor lua copiii dacă îi mai duc la cerşit, ţiganii îi ţin în rulote, de frică să nu rămână fără ei. Ţiganii sunt la curent cu amendamentul introdus în

De când au auzit că li se vor lua copiii dacă îi mai duc la cerşit, ţiganii îi ţin în rulote, de frică să nu rămână fără ei. Ţiganii sunt la curent cu amendamentul introdus în pachetul siguranţei publice referitor la decăderea din drepturi a părinţilor care se folosesc de copii pentru cerşit.

Memiş Gheorghiţă (44 de ani) are patru copii sub 12 ani. El lucrează la o asociaţie, dar de două luni nu şi-a primit salariul. "După orele de muncă, merg în oraş, la cerşit, până seara. De vreo două luni, copiii şi nevasta nu mai merg în oraş, de frică să nu rămânem fără ei".

Gheorghiţă recunoaşte că micuţii câştigau mai mulţi bani ca el când mergeau la cerşit. El nu reuşeşte să aducă acasă mai mult de 15 euro pe zi. "Eu am patru copii de hrănit. Nimeni nu vine să ne întrebe dacă avem ce sa le dăm de mâncare. Asociaţiile de ţigani iau bani pe spinarea noastră, dar pe noi nu ne ajută cu nimic", spune Gheorghiţă.

În privinţa luării amprentelor copiilor, nu sunt foarte îngrijoraţi, sunt convinşi că este vorba doar de un recensământ.

Stoica Costică, 53 de ani, este şi el disperat. Locuiesc într-o baracă, el soţia şi un copil. Reuşeşte să muncească o zi la săptămână, pentru că îşi găseşte foarte greu ca ziler. "De ce nu vine nimeni să ne dea de muncă, pentru că noi vrem să muncim. Italienii de la biroul străinilor trec pe la noi să ne spună "bună ziua" şi "la revedere". O să ajung să dau în cap cuiva, că nu mai putem trăi", a adăugat Costică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite