Țara în care tinerii de 18 ani ar putea primi 20.000 de euro

0
Publicat:

Ministrul spaniol al Muncii, Yolanda Díaz spune că banii ar asigura „egalitatea de șanse. Prin schema de combatere a inegalității sociale ar oferi fiecărui tânăr din țară 20.000 de euro pentru a fi cheltuiți pentru studii, formare sau înființarea unei afaceri odată ce împlinește vârsta de 18 ani.

Tinerii la 18 ani ar putea primi 20.000 de euro
Tinerii la 18 ani ar putea primi 20.000 de euro

Potrivit platformei Sumar a lui Díaz, care a anunțat propunerea înainte de alegerile generale anticipate din Spania din 23 iulie, inițiativa ar costa 10 miliarde de euro, care ar fi strânși prin impozitarea celor bogați.

Sumar arată că scopul este de a garanta „egalitatea de șanse”, indiferent de mediul familial sau de veniturile oamenilor. Plățile, care ar începe la vârsta de 18 ani și vor continua până la vârsta de 23 de ani, ar urma să fie însoțite de sprijin administrativ pentru a ajuta oamenii să studieze, să se formeze sau să își înființeze propria afacere.

Este vorba de a le lăsa tinerilor să aibă un viitor și de a le oferi șansa de a studia sau de a începe o afacere fără ca asta să depindă de numele lor de familie sau de familia din care provin”, a spus Díaz la o reuniune de corespondenți străini la Madrid miercuri după-amiază, arată The Guardian.

De aceea propunem ca oamenii să primească 20.000 de euro atunci când împlinesc 18 ani, pentru a se putea dezvolta, fie prin studii, fie prin înființarea unei afaceri. Asta este miza pe 23 iulie.”

Díaz a confirmat că politica – numită „moștenire universală” – va fi disponibilă tuturor tinerilor spanioli, indiferent de circumstanțele lor economice și va fi finanțată prin impozitarea persoanelor care câștigă mai mult de 3 milioane de euro pe an. Sumar estimează că ar costa 0,8% din PIB-ul Spaniei.

Ministrul, care a fost crescut într-o gospodărie puternic comunistă, a spus că nu a reușit să-și urmeze propriul vis de a deveni inspector de muncă, deoarece nu aveau suficienți bani pentru a petrece ani de zile studiind.

Un purtător de cuvânt al PP a acuzat-o că a greșit prioritățile și a sugerat guvernului să se concentreze asupra altor probleme într-o țară în care „27% din populație este expusă riscului de excluziune socială, unde rata șomajului este cea mai mare din Europa, unde familiile nu se descurcă până la sfârșitul lunii și unde independenții se chinuie să rămână pe linia de plutire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite