Suveranistul francez Nicolas Dupont-Aignan îşi anunţă candidatura în alegerile prezidenţiale franceze din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul aliat al lui Marine Le Pen în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2017 Nicolas Dupont-Aignan şi-a anunţat sâmbătă candidatura în alegerile prezidenţiale din 2022, pentru ca ”francezii să aibă de unde alege” şi să evite un duel Macron-Le Pen, relatează AFP.

Aproximaitv ”80% dintre francezi nu vor un duel Macron-Le Pen, care este pe cale să ni se servească (...). Eu candidez acum pentru că vreau să-i conving pe francezi că nu există fatalitate şi că putem trăi altă viaţă în Franţa”, a declarat la postul TF1 preşedintele Debout la France.

”Aş vrea atât de mult ca francezii să creadă din nou în ţara lor” şi ”vreau ca în 2022 francezii să aibă de unde să aleagă”, a adăugat el, cu puţin înainte de un discurs la reluarea activităţii politice în faţa membrilor formaţiunii, la Cirque d'Hiver, la Paris.

Nicolas Dupont-Aignan a candidat în alegerile prezidenţiale din 2012 şi 2017.

Un suveranist, el a obţinut un scor de 4,7% din voturile exprimate în primul tur al ultimelor alegeri prezidenţiale, după care a susţinut-o pe  candidata Rassemblement national (RN, fostul FN, extremă dreapta) împotriva lui Macron.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite