Susţinătorii lui Putin din Bulgaria ies în stradă şi cer neutralitatea militară deplină şi demisia guvernului

0
0
Printre participanţi erau şi oameni care afişau simbolul „Z” scris pe haine, afişe, steaguri.  „Z” este un simbol Kremlinului pentru războiului dus de Rusoa în Ucraina. FOTO Novinite
Printre participanţi erau şi oameni care afişau simbolul „Z” scris pe haine, afişe, steaguri.  „Z” este un simbol Kremlinului pentru războiului dus de Rusoa în Ucraina. FOTO Novinite

Protestarii din centrul Sofiei solicită neutralitatea militară deplină a Bulgariei, referitor la războiul din Ucraina. Protestatarii care s-au adunat în faţa clădirii Adunării Naţionale de la Sofia cer demisia guvernului bulgar.

 Acţiunea este organizată de partidul „Văzrajdane”, care se opune ferm ca Bulgaria să furnizeze armament Ucrainei. Demonstraţia este intitulată „Neutralitatea militară completă a Bulgariei” şi îndeamnă cabinetul condus de premierul Kiril Petkov să demisioneze, pentru că nu face faţă crizelor cu care se confruntă ţara. Reprezentanţii partidului naţionalist susţin că în 100 de zile, executivul a demonstrat că serveşte intereselor străine şi a câştigat doar neîncredere, informează novinite.bg. „Conducătorii sunt marionete şi vânzători şi trebuie să plece cât mai curând posibil”, susţin organizatorii protestului.

Printre participanţi erau şi oameni care afişau simbolul „Z” scris pe haine, afişe, steaguri.  „Z” este un simbol Kremlinului pentru războiului dus de Rusoa în Ucraina.

 „În prezent, singurul lucru care îi împiedică pe parlamentari să voteze proiectul de a trimite ajutor militar Ucrainei – acest act de trădare – sunteţi voi toţi cei de aici din piaţă. Adevărul este că astăzi trebuia depusă această propunere, dar s-au temut, pentru că trădătorii sunt laşi şi sunt susţinuţi doar de forţele străine. Bulgaria nu este NATO, Bulgaria nu este Uniunea Europeană, Bulgaria suntem noi. Trădătorii naţionali simt că revoluţia a început. Nu vom ceda până nu vom începe din nou să ne guvernăm ţara”, a declarat liderul „Văzrajdane”, Kostadin Kostadinov, care a cerut demisia guvernului şi alegeri anticipate.

proteste bulgaria

   Doi parlamentari ai partidului bulgăresc de extremă dreapta „Vâzrajdane”/”Renaşterea”, Stoian Taslakov şi Petăr Petrov, au participat la o conferinţă organizată de AUR la 19 februarie 2022 la Bucureşti, scrie publicaţia bulgară Monitor, preluată de Rador. La conferinţă s-au pus bazele unor acţiuni comune coordonate, transmite Monitor. Tema conferinţei a fost „Supremaţia Constituţiilor Naţionale asupra Birocraţiei de la Bruxelles”.

proteste bulgaria

La întâlnire au participat reprezentanţi ai partidelor din 22 de ţări europene, inclusiv deputaţi europeni. Parlamentarii bulgari Stoian Taslakov şi Petăr Petrov au fost întâmpinaţi personal de liderul AUR, George Simion, iar ulterior s-au întâlnit cu europarlamentarii Cristian Terhes (România) şi Thierry Mariani (Franţa).

Convoaie cu tehnică militară traversează Bulgaria, până vineri, dinspre Grecia spre România. Transportul militar pe calea ferată se va efectua pe acelaşi traseu, informează Ministerul Apărării de la Sofia. citat de bnr.bg. În cadrul antrenamentului comun bulgaro-american „Joint Training”, vineri şi sâmbătă, vor fi efectuate zboruri cu elicoptere americane din România către poligonul Novo Selo din Bulgaria şi retur. Antrenamentul comun se desfăşoară din luna ianuarie până în luna iunie anul acesta, în cadrul exerciţiilor militare planificate în 2021.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite