Mariupol a devenit „noul Auschwitz”. Armata rusă arde cadavrele celor torturaţi şi ucişi, folosind crematorii mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariupol
Mariupol

Într-o postare pe Facebook, Vadim Boicenko, primarul oraşului Mariupol, a scris că „raşiştii au transformat tot oraşul nostru într-un lagăr de exterminare”.

Edilul a spus că estimările prudente din urmă cu o săptămână sugerau că 5.000 de oameni au fost ucişi în oraşul-port din sud, dar că, având în vedere dimensiunea Mariupolului şi nivelul de distrugere, ar putea fi „zeci de mii” de civili care vor muri.

Oraşul adăpostise aproximativ 400.000 de oameni, dar unii au fugit înaintea invaziei ruse.

Boicenko a acuzat, de asemenea, Rusia că foloseşte crematorii mobile în oraş pentru a distruge dovezile uciderii civililor.

„De aceea Rusia nu se grăbeşte să dea undă verde misiunii turce şi altor iniţiative de salvare şi evacuare completă a Mariupolului”, a spus el.

Consiliul Local Mariupol a comunicat, miercuri, că invadatorii ruşi din oraş ard în crematorii mobile cadavrele civililor ucişi pentru a-şi ascunde crimele, implicând în această operaţiune colaboraţionişti şi rebeli separatişti din regiunea Doneţk.

 „După ce genocidul din Bucea a ajuns în presa internaţională, conducerea Federaţiei Ruse a ordonat distrugerea tuturor dovezilor crimelor comise de armata sa la Mariupol. În urmă cu o săptămână, estimările prudente indicau 5.000 de morţi. Dar, având în vedere dimensiunea oraşului, distrugerile catastrofale, durata blocadei şi rezistenţa dură, bilanţul victimelor invadatorilor ar putea fi de zeci de mii de civili, la Mariupol” – se arată în comunicat. 

Potrivit Consiliului Local, acesta este motivul pentru care Rusia nu permite încă Turciei să înceapă o misiune

umanitară la Mariupol. În plus, ocupanţii încearcă să identifice martori ai atrocităţilor teribile prin intermediul lagărelor de filtrare. Armata rusă a format brigăzi speciale pentru „curăţenie”, implicând în această operaţiune separatişti din autoproclamata republică Doneţk, care strâng şi ard cadavrele celor torturaţi şi ucişi în urma invaziei ruse la Mariupol. Cel care coordonează aceste grupuri este autoproclamatul primar al oraşului, Konstantin Ivaşcenko. 

„Lumea nu a mai văzut o astfel de amploare a tragediei din Mariupol încă din vremea lagărelor de concentrare naziste. Raşiştii (o insultă ucraineană care combină termenul englezesc „russian“ şi cuvântul italian fascismo“, n.r.) au transformat oraşul nostru într-un lagăr al morţii. Din păcate, teribila analogie se confirmă din ce în ce mai mult. Aceasta nu mai este Cecenia sau Alep, ci noul Auschwitz şi Majdanek. Lumea trebuie să ajute la pedepsirea neoamenilor lui Putin” – a declarat primarul oraşului Mariupol, Vadim Boicenko.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite