Summitul Ucraina-UE are loc vineri, la Kiev. Premierul ucrainean a confirmat

0
Publicat:

Premierul ucrainean, Denis Șmigal, a confirmat, marți, că vineri va avea loc, la Kiev, summitul Ucraina-Uniunea Europeană. Evenimentul este organizat la o zi după „consultările interguvernamentale” dintre Kiev şi Comisia Europeană care vor avea loc „pentru prima data în istoria noastră”.

Denis Șmigal, premierul ucrainean  FOTO Facebok
Denis Șmigal, premierul ucrainean FOTO Facebok

Faptul că acest summit are loc la Kiev este un semnal puternic adresat atât partenerilor noştri, cât şi duşmanilor noştri”, a declarat premierul Şmigal în cadrul unei reuniuni a guvernului. El a mai afirmat că „aşteaptă de la summit o evaluare intermediară pozitivă a eforturilor noastre pentru integrarea europeană”.

Acestea sunt „două evenimente extrem de importante privind integrarea europeană a Ucrainei”, a insistat el. Discuţiile de joi şi summitul de vineri urmează să permită Europei „să creadă în victoria Ucrainei”, în acelaşi timp „susţinând acţiunea noastră rapidă către aderarea la UE”, a insistat Denis Şmigal, potrivit Agerpres.

Pentru inamici: acesta este un semnal al inutilităţii eforturilor lor de a semăna discordie în coaliţia care sprijină Ucraina şi de a anula integrarea noastră euro-atlantică”, a susţinut el, în timp ce Rusia a justificat în parte invadarea Ucrainei prin riscul, conform acesteia, reprezentat de o posibilă apropiere între Kiev şi NATO.

Dorim să creăm o foaie de parcurs detaliată cu privire la modul de parcurge calea integrării europene cât mai curând posibil, a mai declarat premierul ucrainean”. El a citat în special accesul la piaţa economică europeană ca fiind „fundamental important” pentru Kiev, în timp ce economia ucraineană s-a prăbuşit de un an.    

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri