Suedia: Un feribot cu 75 de pasageri la bord a eșuat în sudul Suediei

0
Publicat:

Un feribot având 75 de pasageri la bord a eșuat duminică în sudul Suediei, nava are pierderi de carburant care au ajuns până pe coastă, au comunicat autoritățile, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Feribot FOTO: Profimedia
Feribot FOTO: Profimedia

Feribotul Marco Polo operat de compania TT-Line a eșuat la sud de Karlshamn duminică dimineață, iar pasagerii au fost evacuați rapid, a indicat paza de coastă.

Feribotul Marco Polo a înregistrat pierderi de motorină pe câţiva kilometri înainte să eşueze în locul în care a rămas blocat, potrivit comunicatului pazei de coastă.

„Anchetatorii se află la faţa locului pentru a stabili circumstanţele accidentului”, a declarat Jonatan Örn, anchetator principal al pazei de coastă, citat în comunicat.

Există o anchetă preliminară cu privire la încălcarea legislației maritime, iar feribotul era deviat de la traseul obișnuit atunci când a lovit un banc de nisip, a Örn la postul public de radio P4.

Motorina s-a răspândit până la țărm pe o fâșie aflată în aproprierea orașului Sölvesborg, au indicat, la rândul lor, autorităţile comitatului Blekinge (sud).

Agenţia suedeză de protecţie civilă (MSB) a fost chemată şi va începe luni decontaminarea locului, au precizat acestea.

Regiunea este marcată de o ceață deasă, ceea ce a făcut dificilă evaluarea amplorii mareei negre duminică după-amiză, potrivit pazei de coastă.

Autoritățile suedeze, comandamentul navei și echipa de la țărm a TT-Line evaluează feribotul, a precizat companie într-un comunicat oficial.

Coca vasului Marco Polo are mai multe găuri în partea din față și la mijlocul navei iar apa s-a infiltrat pe acolo, potrivit agenției suedeze de presă TT.

Autoritățile investighează amploarea pagubelor, darn u există riscul ca nava să se scufunde, a declarat Henrik Pahlm, responsabil al supervizării maritime al Agenția de transporturi suedeză, citată de TT.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite