SUA ar fi trimis deja Ucrainei peste 100 de rachete cu rază lungă ATACMS

0
Publicat:

SUA au trimis în secret peste 100 de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, săptămâna trecută, dintre care unele au fost desfășurate imediat și utilizate pentru a lovi un aerodrom militar rusesc din Dzhankoi, în Crimeea ocupată, a relatat New York Times.

Lansatorul HIMARS FOTO Profimedia
Lansatorul HIMARS FOTO Profimedia

Serviciile de informații militare ucrainene au declarat pe 18 aprilie că forțele ucrainene au distrus în atac patru lansatoare S-400, trei stații radar, un post de comandă și sistemul de supraveghere a spațiului aerian Fundament-M, conform defenseromania.ro. ,,Aceste lovituri au dovedit - încă o dată - că Ucraina poate bifa victorii pe câmpul de luptă atunci când i se oferă instrumentele potrivite", a declarat senatorul Roger Wicker din Mississippi, cel mai important republican din Comisia pentru servicii armate, într-o declarație citată de NYT.

,,Ucraina poate pune acum o țintă pe fiecare activ rusesc din Crimeea, inclusiv depozitele critice de muniție și combustibil. Imaginați-vă dacă ar fi avut aceste rachete acum doi ani", a precizat Roger Wicker.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite