Cel puțin 60 de soldaţi ruşi, ucişi într-un atac ucrainean cu rachete HIMARS asupra unei baze de antrenament

0
Publicat:

Un atac ucrainean cu rachete HIMARS asupra unei baze de antrenament a trupelor ruse în provincia Doneţk a provocat cel puţin 60 de morţi printre soldaţii ruşi, conform surselor ucrainene, în timp ce un responsabil pro-rus din această provincie ucraineană parţial ocupată de trupele ruse a confirmat atacul, dar consideră exagerat bilanţul victimelor comunicat de acele surse.

Atac cu rachete Himars FOTO: Profimedia
Atac cu rachete Himars FOTO: Profimedia

"Pe canalele de Telegram ucrainene s-a informat despre un atac cu rachete asupra poziţiilor soldaţilor (ruşi) în regiunea Zabaikalie din Doneţk (...), informaţia difuzată este mult exagerată", a afirmat pe Telegram respectivul responsabil pro-rus, Aleksandr Osipov, guvernator al regiunii, scrie Agerpres.

Acesta a mai menţionat că administraţia locală a luat legătura cu spitalele care pot prelua soldaţii ruşi răniţi în atacul ucrainean şi le-a promis familiilor militarilor din acea bază sprijin şi "informaţii veridice despre soarta combatanţilor".

Potrivit surselor ucrainene citate iniţial de BBC marţi, armata ucraineană a atacat cu două sau trei rachete HIMARS o bază de instruire a trupelor ruse în districtul Volnovaha, ucigând cel puţin 60 soldaţi dintr-o formaţiune care aştepta sosirea unui general rus.

Atacul a fost confirmat şi de mai mulţi bloggeri militari ruşi, care au criticat din nou neglijenţa comandanţilor armatei ruse, nefiind prima dată când armata ucraineană loveşte cu succes formaţiuni militare ruse grupate aproape de linia frontului în raza de acţiune a rachetelor ucrainene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite