Spania nu poate trimite tancuri Leopard în Ucraina deoarece se află într-o stare absolut deplorabilă. „Ar reprezenta un risc pentru cei care le folosesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE (arhiva)
FOTO: EPA-EFE (arhiva)

Spania nu poate trimite tancurile sale Leopard 2A4 în Ucraina, deoarece acestea sunt „într-o stare absolut deplorabilă” şi ar putea reprezenta un pericol pentru cei care le folosesc, a declarat marţi ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, relatează Reuters.

În iunie, Robles a spus că posibilitatea „era pe masă” după ce ziarul El Pais a raportat că Spania ia în considerare trimiterea în Ucraina a aproximativ 40 de tancuri Leopard de fabricaţie germană ţinuţi la o bază militară din Zaragoza.

„Avem în vedere toate posibilităţile, dar pot spune deja că Leoparzii din Zaragoza, care nu au fost folosiţi de mulţi ani, nu pot fi trimişi pentru că se află într-o stare absolut deplorabilă”, a declarat Robles reporterilor marţi, în timpul unei vizite la baza din Torrejon de Ardoz, Madrid.

„Nu le putem oferi pentru că ar reprezenta un risc pentru oameni care le folosesc”, a spus ministrul.

Potrivit El Pais, premierul spaniol Pedro Sanchez i-a făcut oferta de a livra tancuri preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite la Kiev, dar planurile au fost suspendate din cauza complexităţii operaţiunii, care necesită şi aprobarea parlamentului german

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite