Spania: Ce relevă autopsia lui Julen, copilul de doi ani care a căzut într-un puţ de 100 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele rezultate ale autopsiei lui Julen, copilul de doi ani care a căzut într-un puţ adânc de 100 de metri, pe 13 ianuarie, au arătat că băiatul a suferit leziuni multiple în urma căderii, potrivit agenţiei EFE, citată de Euronews.

Baieţelul a căzut pe picioare şi cu braţele ridicate, potrivit presei spaniole.

Julen pare să fi suferit câteva răni şi din cauza fricţiunii cu pereţii din piatră ai puţului, din timpul căderii.

În primele ore ale zilei de sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a administraţiei Provinciei Malaga a declarat că echipele de salvare au găsit trupul neînsufleţit al băiatului, după o operaţiune de salvare ce a durat 13 zile.

Reprezentantul guvernamental în Andaluzia, Alfonso Rodriguez Gomez, a spus că dată fiind poziţia în care a fost găsit Julen, căderea băiatului în fântână a fost „rapidă”.

Sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ministrul de Interne al Spaniei, Fernando Grande-Malarska a declarat că investigaţia nu va fi încheiată până nu se vor determina motivele din cauza cărora băiatul a căzut în gaura de sondă.

Ca să ajungă la Julen, echipa care l-a recuperate a săpat un puţ paralel, apoi a construit un tunel orizontal şi au folosit chiar şi explozibili. 

„Am urmărit cu atenţie fiecare pas făcut pentru a ajunge la el. Le vom fi mereu recunoscători salvatorilor care au luptat fără încetare în ultimele zile. Întreaga ţară împărtăşeşte această tristeţe infinită“, a scris premierul Pedro Sanchez pe Twitter.

Când au aflat că Julen nu mai trăieşte, părinţii lui au strigat: „Nu din nou!”. Părinţii băiatului nu îşi pierduseră speranţa. „Mi-am auzit fiul plângând. El este acolo, nu am niciun dubiu. Mi-aş dori să nu fie adevărat, dar l-am auzit. Mi-aş fi dorit să fiu eu îngropat acolo, iar el să fie aici, sus, cu mama lui”, spunea acum 10 zile, într-un interviu pentru presa spaniolă, Jose Rosselo, tatăl băiatului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite