Aşteptare încheiată, rezultat cu final nefericit: Trupul lui Julen, băiatul de doi ani din Spania care căzuse într-un puţ, a fost recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Salvatorii au găsit trupul neînsufleţit al lui Julen, băiatul de doi ani care căzuse într-o fântână din sudul Spaniei acum două săptămâni, informează The Guardian.

Căutătorii au forat zi şi noapte pentru a ajunge la Julen Rosello, care a rămas blocat într-o gaură de sondă adâncă de 100 de metri, cu o lăţime de doar 25 de centimetri şi blocată de pământ.

Operaţiunea complexă, care a avut parte de numeroase dificultăţi tehnice şi obstacole, a ţinut toată Spania cu sufletul la gură.

În primele ore ale zilei de sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a administraţiei Provinciei Malaga a declarat că echipele de salvare au găsit rămăşiţele băiatului. Ea a adăugat că o comisie judiciară s-a instituit pentru cercetarea incidentului. 

Julen a căzut în puţ pe 13 ianuarie, în timpul unei plimbări alături de familia sa, pe o proprietate privată din Totalan, Malaga.

Gaura era prea îngustă pentru ca un adult să poată pătrunde. Copilul era blocat sub un strat de pietre, pe care salvatorii au încercat să le evacuze printr-un procedeu de aspirare. În vederea găsirii lui Julen, după numeroase planuri încercate, autorităţile au decis să sape două tuneluri - unul paralel cu puţul, iar altul oblic, prin munte.

Anterior, autorităţile identificaseră copilul cu ajutorul unor fire de păr găsite în acest puţ. Nu au reuşit să comunice cu băiatul.

„Am găsit un pic de păr, iar teste ADN realizate de Garda Civilă certifică faptul că aparţin copilului”, a declarat la Cadena SER prefectul Analuziei Alfonso Rodriguez Gomez.

În unul dintre puţinele interviuri pe care părinţii copilului le-au dat înainte ca trupul său să fie găsit, tatăl Jose Rosello a spus că familia este „distrusă” de aşteptarea îndelungată, dar că speră la un „miracol.”

Presa spaniolă a relatat că Julen a mai avut un frate de vârstă apropiată care a murit de un atac de cord în 2017.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite