Soluția inventivă la care apelează armata lui Putin pentru a deveni „invizibilă” pe front VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În regiunea ucraineană Donețk armata lui Putin se folosește de „pelerine izotermice” pentru a deveni „invizibilă”, relatează The Telegraph.

Aceste pelerine sunt utilizate mai ales de unitățile de lunetiști și de cele de sabotaj pentru a nu fi identificate de dronele de recunoaștere, conform forțelor ucrainene staționate în zonă. 

Imaginile, care au fost publicate pe un canal de Telegram pro-rus, par să expună eficacitatea acestei măsuri. Clipul video indică amprenta termică a unui militar rus care se ascunde sub o astfel de pelerină. Astfel acesta nu mai poate fi identificat de camera de termoviziune. 

Într-o demonstrație similară, un militar rus poate fi văzut stând alături de silueta abia sesizabilă a unui alt camarad care se ascunde sub această pelerină. 

Forțele invadatoare ruse apelează la „pelerine izotermice”. Foto Captură video Twitter
Forțele invadatoare ruse apelează la „pelerine izotermice”. Foto Captură video Twitter

The Telegraph nu a putut verifica în mod independent imaginile

Jachetele sau păturile de camuflaj arată ca niște haine militare obișnuite, însă sunt căptușite cu o folie izotermă, asemănătoare cu materialul din care sunt confecționate păturile de supraviețuire. 

Această folie reține circa 90% din căldura produsă de corpul uman. 

Deși tehnologia în sine nu este inovatoare, este o altă adaptare notabilă folosită de inamic", se arată într-o postare publicată pe Twitter de un ofițer militar ucrainean. 

Ca atare, este crucial pentru noi să recunoaștem capacitățile inamicului și să implementăm propriile noastre contramăsuri în consecință”, a mai precizat ofițer militar ucrainean. 

Nu se știe cât de răspândit este acest tip de camuflaj în rândul forțelor rusești desfășurate în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite