Social-democraţii germani sunt favoriţi în participarea la guvernare alături de alianţa creştin-democrată

0
0

La şase zile după prima „întâlnire” între CDU/CSU şi SPD, a fost rândul Verzilor, joi, să întâlnească pe liderii coaliţiei de dreapta pentru a discuta posibila formarea a unui guvern de coaliţie, potrivit publicaţiei franceze „Le Monde”.

După o întâlnire care a durat trei ore, cele două părţi au decis să se reîntâlnească din nou.

Se pare că discuţiile cu Verzii au durat mai mult faţă de cele cu social-democraţii germani, dar ajungerea la un posibil plan comun de guvernare a fost departe de a fi realizat. Discuţiile au fost axate pe probleme privind energia nucleară şi asupra chestiunii europene, cele două părţi având puncte de vedere diferite privind abordarea acestor teme.

Angela Merkel se va întâlni luni,din nou, cu SPD, iar marţi cu Verzii. În urma acestor discuţii, liderul CDU va anunţa cu care partid probabil va merge în coaliţia de guvernare.

Săptămâna trecută CDU/CSU şi SPD au avut o întâlnire în care au discutat teme generale, fără a intra în detalii.

Canalul de televiziune ARD a publicat vineri un sondaj care arată că 66% dintre germanii chestionaţi sunt în favoarea unei mari coaliţii CDU/CSU – SPD în timp ce 37% sunt  pentru echipa guvernamentală alături de Verzii. De asemenea, 60% din aderenţii social-democraţilor care au răspuns la întrebări speră ca SPD să participe la guvernare.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite