Site-ul guvernului turc, atacat de Anonymous. O parte din adresele de mail şi parolele angajaţilor, făcute publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea Anonymous a atacat miercuri site-ul oficial al guvernului turc, reuşind să obţină informaţii strict secrete precum adresele de mail şi parolele membrilor înregistraţi în site, o sursă guvernamentală a confirmat pentru Reuters, informează Russia Today în ediţia electronică.

Atacul cibernetic a fost anunţat pe Twitter de făptaşi. Potrivit acestora, după ce au blocat site-ul premierului, basbakanlik.gov.tr, au reuşit să acceseze adresele de mail ale angajaţilor guvernamentali şi să le afle parolele şi numerele de telefon.

image

Totuşi, gruparea a spus că nu va da publicităţii o mare parte din datele obţinute pentru că „respectă intimitatea oamenilor” şi „nu crede în folosirea puterii împotriva celor slabi”.

Atacul, realizat împreună cu Syrian Electronic Army (Armata Electronică Siriană), reprezintă sprijinul promis de hackeri în urmă cu câteva zile într-un filmuleţ postat pe YouTube. Acuzând Guvernul turc că cenzurează reţelele sociale pentru a împiedica cetăţenii să afle adevărul, Anonymous a promis să îngenuncheze Guvernul turc prin atacarea tuturor site-urilor de Internet ale instituţiilor statului.

În acelaşi timp, Armata Electronică Siriană (SEA) a „spart” site-ul ministerului turc de Interne şi a dat publicităţii 60 de adrese de mail şi parolele aferente. SEA a declarat că a atacat şi alte site-uri guvernamentale, precum dosya.icisleri.gov.tr, unde au postat: „Răsculaţi-vă împotriva injustiţiei tiraniei lui Erdogan”.

image

FOTO Twitter

Gruparea a reuşit să blocheze accesul la Monitorul Oficial turc şi la alte site-uri, duminică. Site-ul de Internet al postului privat de televiziune NTV, criticat pentru că nu a acoperit în mod adecvat evenimentele, a fost ţinta unui aparent atac al Anonymous luni dimineaţa.

Luni dimineaţa, gruparea a anunţat pe Twitter că a blocat site-ul de Internet al preşedintelui Abdullah Gül, pe cel al partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP), al guvernatorului Istanbulului şi pe cel al poliţiei din acest oraş.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite