Sfatul Papei pentru copii atunci când sunt nervoși. La ce întrebări a răspuns suveranul pontif

0
Publicat:

Suveranul Pontif a răspuns sincer la curiozitățile copiilor din lumea întreagă.

Suveranul Pontif răspunde la întrebările copiilor
Papa Francisc. Foto: Arhiva Adevărul

"E adevărat că uneori mă enervez... dar nu muşc!", a glumit suveranul pontif în timpul acestei întâlniri de luni după-amiază cu 7.000 de copii din 84 de ţări, cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani, reuniţi în sala Paul al VI-lea, la Vatican.

După ce acea întrebare i-a fost adresată de Sofia, originară din Filipine, papa Francisc i-a răspuns printr-un sfat pe care l-a primit în timpul copilăriei sale, recomandându-le copiilor "să bea un pahar cu apă înainte să răspundă atunci când sunt nervoşi".

Întrebat pe rând despre mediul înconjurător, războaie şi chiar despre viaţa lui personală, liderul de la Vatican a răspuns într-o manieră pedagogică, repetând de mai multe ori într-o ambianţă festivă o serie de fraze precum "Dacă distrugem Terra, ne distrugem pe noi înşine".

"Nu ştiu (ce visez), pentru că eu dorm noaptea!", a glumit papa Francisc. "Uneori, am câteva vise, amintiri din tinereţe, din vremea în care eram copil", a mărturisit el.

Papa Francisc a îndemnat, de asemenea, publicul tânăr reunit în faţa lui "să nu facă risipă de hrană".

"Dacă va exista un al treilea război mondial, pacea nu va mai veni niciodată?", a întrebat Rania, o fetiţă de 12 ani de origine palestiniană, pe care papa Francisc a încercat imediat să o liniştească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite