Severodoneţk, „ocupat în întregime” de armata rusă, anunţă primarul. 600 de civili „evacuaţi” din uzina Azot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Oraşul Severodoneţk, în Donbas, teatrul unor confruntări armate feroce între armatele ucraineană şi rusă de mai multe săptămâni, a fost „ocupat în întregime” de către armata rusă, anunţă sâmbătă primarul oraşului, Oleksandr Striuk, relatează AFP.

„Oraşul este în întregime ocupat de ruşi”, a anunţat primarul la televiziunea ucraineană. 

Armata ucraineană şi-a anunţat vineri retragerea din această localitate, cu aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război, cu scopul de a apăra mai bine oraşul vecin Lîsîceansk. 

600 de civili „evacuaţi” din uzina Azot

Forţe ruse şi separatiste proruse au preluat controlul uzinei chimice Azot din Severodoneţk şi au „evacuat” peste 600 de civili care s-au refugiat în aceasta, anunţă sâmbătă separatişti proruşi. 

Forţe ruse şi separatiste proruse „au preluat controlul total asupra zonei industriale a uzinei Azot”, a anunţat într-o postare pe Telegram un lider separatist prorus, Andrei Marociko. 

Un purtător de cuvânt separatist, Ivan Filiponenko, a anunţat că 600 de civili care s-au refugiat în această uzină timp de săptămâni de zile, în cursul confruntărilor armate, au fost „evacuaţi”. 

Cucerirea oraşului ucrainean Severodoneţk de către armata rusă are loc după mai multe săptămâni de confruntări armate intense în regiunea ucraineană Lugansk (est), crâncen disputată de către ucraineni şi ruşi. 

Forţe ruse deţine de-acum controlul asupra aproape întregii regiuni în care se află Severodoneţkul, iar ”lupte de stradă” aveau loc în oraşul vecin Lîsîceansk, anunţă separatişti proruşi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite