Serviciile secrete germane avertizează că „detaşamente ISIS“ s-au infiltrat printre refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza migrantilor

Serviciile secrete din Germania au informaţii că adevărate detaşamente de terorişti din Statul Islamic s-au infiltrat printre refugiaţi, a comentat joi şeful adjunct al agenţiei de spionaj din Bavaria.

”Trebuie să acceptăm că printre refugiaţi s-au infiltrat terorişti, detaşamente ISIS, care au format celule de acţiune pe teritoriul Germaniei”, a adăugat Manfred Hauser, şeful adjunct al agenţiei de spionaj din Bavaria.

”Avem sute de rapoarte consistente care relevă că printre refugiaţi sunt terorişti. Suntem pe urmele lor, dar ar fi o naivitate să considerăm că îi putem avea pe toţi sub observaţie”, a mai spus Hauser.

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere urmează să anunţe la Berlin un nou set de măsuri de securitate, ca urmare a ultimelor atacuri terorise produse de ISIS.

Pe 18 iulie, 5 persoane au fost rănite de un atacator cu toporul într-un tren lângă oraşul Wuezburg în Bavaria. La mai puţin de o săptămână distanţă, alte 15 persoane au fost rănite în urma unui atac sinucigaş cu bombă în afara unui bar din Ansbach, tot în Bavaria.

Hauser a adăugat că serviciile secrete din Germania au dovezi irefutabile că ISIS a instalat celule de acţiune pe teritoriul ţării, pentru atacuri coordonate, similare cu cele din Paris şi Bruxelles.
Bavaria a fost principala poartă de acces pentru solicitanţii de azil care fugeau de războiul din Orientul Mijlociu, peste 1 milion de migranţi au sosit în Germania în 2015, potrivit politico.eu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite