Serviciile de informaţii ucrainene: Rusia încearcă să identifice rutele europene prin care sunt aduse armele în Ucraina

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Serviciile ruse de informaţii şi-au amplificat activităţile de spionaj în estul Europei într-o încercare de a identifica şi urmări rutele prin care au loc livrările de arme în Ucraina, relatează Ukrainska Pravda, citând Direcţia Principală de Informaţii din Ucraina.

„Agenţii ţării de ocupaţie au fost instruiţi să identifice şi să urmărească rutele folosite pentru livrarea ajutorului militar în Ucraina. În scopul de a determina schemele de livrare şi numărul armelor ce sunt transferate apărătorilor Ucrainei de către ţările partenere în vederea respingerii invaziei ruse, ataşaţii militari ruşi în ţările din UE au primit ordine – prin canale de comunicare secrete – să intensifice recrutarea ofiţerilor de poliţie şi a cetăţenilor implicaţi în transportul armelor”, a comunicat Direcţia Principală de Informaţii din Ucraina.

Se relatează că în regiunile de la graniţele cu Ucraina, serviciile speciale ale Federaţiei Ruse încearcă să folosească în acest scop reprezentanţi ai comunităţilor locale şi activişti pro-ruşi.

Potrivit informaţiilor de la servicii, europenii care sunt abordaţi şi li se fac propuneri să colaboreze cu ruşii contactează imediat poliţia şi serviciile de securitate.

Ucraina a anunţat vineri că a primit un prim transport de sisteme lansatoare de rachete multiple M270, care se adaugă arsenalului de artilerie cu rază lungă deja furnizat de Occident.

„Primele MLRS M270 au sosit. Ele vor fi o bună companie pentru HIMARS pe câmpul de luptă”, a scris pe Twitter ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov. 

Reznikov nu a precizat numele ţării care a furnizat sistemele M270.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri