Şeful regional din Zaporojie spune că militarii ruşi i-au răpit fiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captura video Oleg Buryak
Foto: Captura video Oleg Buryak

Fiul în vârstă de 16 ani al şefului regiiunii Zaporojie, Oleg Buryak, a fost răpit de soldaţii ruşi la un punct de control. Acest lucru a fost anunţat de însuşi Oleg Buryak, într-o înregistare video.

Potrivit tatălui său, băiatul conducea o maşină care făcea parte dintr-un convoi de evacuare de la Melitopol la Zaporojie pe 8 aprilie. În maşină se aflau două femei pe care le cunoştea şi trei copii mici. Convoiul a fost oprit de armata rusă la punctul de  control Vasylivka, unde soldaţii s-au apropiat să verifice. 

„Au văzut telefonul fiului meu şi l-au scos din maşină”, a spus Buryak, „au tabletele şi au aflat că sunt tatăl lui Vladislav. În tot acest timp am încercat să rezolvăm singuri problema”, dar nu a funcţionat”.

„Fiul meu a fost răpit. Ruşii l-au răpit. Are doar 16 ani. Nu ştiu unde este fiul meu. Fac apel la comunitatea europeană, la toată lumea - ajutaţi-mă. Să ştie toată lumea că ruşii răpesc copii în ţara asta”, a spus Oleg Buryak, potrivit Nexta.

Potrivit martorilor oculari, maşina a fost reţinută la barajul rutier timp de trei ore. După aceea, toţi, cu excepţia băiatului, au fost eliberaţi. Cunoscuţii au spus că i-au implorat să-l elibereze pe Vlad, dar fără rezultat.

Informaţia a fost confirmată, potrivit Nexta, de Zlata Nekrasova, de vicepreşedintele administraţiei militare regionale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite