Şeful instalat de Rusia în Doneţk s-a întâlnit cu preşedintele belarus, determinând proteste din partea Kievului

0
Publicat:

Şeful instalat de Rusia în Doneţk, regiune ucraineană controlată parţial de Moscova, s-a întâlnit cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, marţi, la Minsk, declarând că s-a discutat despre modalităţi de stimulare a comerţului, informează miercuri Reuters.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Vizita lui Denis Puşilin a determinat Ucraina să protesteze în legătură cu ceea ce a numit un „act vădit neprietenos” al Belarusului, un aliat apropiat al Rusiei, care a permis forţelor Moscovei să-i folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru invazia din februarie 2022, potrivit Agerpres. 

Puşilin, într-o postare pe Telegram, a spus că este interesat de echipamente pentru minerit, tractoare şi autobuze, precum şi de materiale de construcţii şi mobilier.În schimb, regiunea sa este gata să exporte cereale în Belarus, pe lângă transporturile curente de seminţe de floarea soarelui.

Aşa-numita Republică Populară Doneţk este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a proclamat drept parte a Federaţiei Ruse în septembrie anul trecut, după o acţiune numită de Ucraina şi aliaţii săi drept un referendum coercitiv „fals”.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe ucrainean a făcut apel la Minsk să nu mai facă „paşi distructivi” şi a declarat că îşi recheamă ambasadorul din Belarus pentru consultări.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite