Liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk s-a afișat la Soledar

0
Publicat:

Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, s-a afișat luni la Soledar, oraș a cărui capturare a fost revendicată atât de Ministerul rus al Apărării, cât și de mercenarii Wagner.

Soledar, un oraș devastat de război FOTO Profimedia
Soledar, un oraș devastat de război FOTO Profimedia

Într-un mesaj de propagandă, Pușilin susține că s-a deplasat la Soldar pentru a vedea dacă este nevoie de „puncte de ajutor umanitar”.

Pe de altă parte, separatiștii pro-ruși din Donețk au anunțat luni capturarea a două sate, și anume Krasnopolivka şi Dvuretcie.

„La 23 ianuarie 2023, forţele armate ruse au eliberat Krasnopolivka şi Dvurecie”, în regiunea Doneţk, a precizat pe Telegram așa-numitul Statu Major al separatiştilor pro-ruşi din Donețk.

Cele două localităţi sunt situate în apropiere de Bahmut, scena unor lupte crâncene între forţele ruse şi ucrainene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Capturarea oraşului Soledar a fost anunţată la 13 ianuarie de armata rusă, care a recunoscut rolul mercenarilor Wagner abia după un tir de critici.

Armata ucraineană nu a recunoscut până acum pierderea oraşului Soledar, afirmând că luptă în continuare în partea de vest.

Potrivit armatei ruse, cucerirea Soledarului este o etapă pentru a încercui oraşul vecin Bahmut, pe care Moscova încearcă să îl cucerească încă din vară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite